Poza 5_5

Comunicate Arhiva

 • IT PENTRU SENIORI

  IT PENTRU SENIORI

  Biblioteca Metropolitana București organizează, gratuit, cursuri IT pentru seniori. Timp de o săptămână, în fiecare zi, de luni până vineri, între orele 10.00 – 13.00, părinți și bunici pensionari sunt invitați să se „împrietenească cu calculatorul”.

  mai mult >>
 • ZÂMBETE LA PLIC

  Bucurestenii sunt mai tot timpul grabiti, posomorati si zambesc destul de rar. Statisticile spun ca un copil zambeste de 400 de ori pe zi, in timp ce un adult doar de 20 de ori. Asociatia DeVision si Biblioteca Metropolitana vor sa demonstreze ca zambetul aduce o multime de beneficii, drept care lanseaza a doua editie a proiectului "Zambete la plic".

  mai mult >>
 • EXPOZIȚIA „BRÂNCOVEANU LA BIBLIOTECA METROPOLITANĂ BUCUREŞTI”

  Academicianul Razvan Theodorescuvine la Biblioteca Metropolitană București - Filiala Liviu Rebreanu, sâmbăta 11 octombrie, la ora 11:00, pentru a se întâlni cu cititorii. În ambianța expoziției „Brâncoveanu la Biblioteca Metropolitană”, istoricul le va vorbi celor prezenți despre arhitectura brâncovenească și despre lumea bizantină .

  mai mult >>
 • NOAPTEA ÎN BIBLIOTECĂ

  În noaptea de 26 spre 27 septembrie 2014, Biblioteca Metropolitană București își ține larg deschise porțile, pentru evenimentul  „Nocturna bibliotecilor”. Sediul central şi şapte dintre filialele Bibliotecii Metropolitane Bucureşti organizează evenimente culturale, tururi de bibliotecă şi proiecţii de film.

  mai mult >>
 • LA ROATA MARE

  În perioada 30 iulie – 8 august, Biblioteca Ion Creangă, filială a Bibliotecii Metropolitane București, îi invită pe elevi, părinți și bunici, La Roata Mare, în Parcul Herăstrău (la fosta Roată Mare), între orele 10.00 – 15.00, pentru o serie de evenimente concepute special pentru copii și adolescenți.

  mai mult >>
 • TURNEUL ROBOȚILOR

  Turneul roboților, eveniment organizat de Biblioteca Metropolitană și UPC Romania, a ajuns la final. Vă invităm să cunoașteți tineri deosebiți care creează roboți, marţi, 17 iunie 2014, la ora 14.00, la Biblioteca Lucian Blaga din Bucureşti (șoseaua Mihai Bravu nr 116 – zona Piața Iancului).

  mai mult >>
 • NU VĂ MAI GRĂBIȚI SPRE BIBLIOTECĂ!

  NU VĂ MAI GRĂBIȚI SPRE BIBLIOTECĂ!

  Vă anunțăm cu bucurie că 13 biblioteci de cartier din cele 33 aflate în reţeaua Bibliotecii Metropolitane Bucureşti vor funcţiona din 15 septembrie cu program de la 8.00 la 20.00, de marți până vineri. Mai mult, sâmbăta, porțile celor 13 filiale vor fi deschise în intervalul orar 10.00 – 18.00. Astfel, începând cu data de 15 septembrie 2014, în fiecare sector al Capitalei va funcționa cel puțin o bibliotecă cu program prelungit.

  mai mult >>
 • ȘCOALA ALTFEL LA BMB

  ȘCOALA ALTFEL LA BMB

  Cercuri de origami şi quilling, lungul drum al cărţii de la idee la tipar, ateliere de pictură, circuite pietonale la obiectivele turistice din Bucureşti, iată numai câteva dintre surprizele pe care le-a pregătit Biblioteca Metropolitană elevilor bucureşteni pentru săptămâna 7-11 aprilie, desfăşurată sub sloganul „Să ştii mai multe, să fii mai bun!”

  mai mult >>
 • EXPOZIŢIE FILATELICĂ CUBANEZĂ LA BIBLIOTECA METROPOLITANĂ BUCUREŞTI

  Luni, 18 martie 2013, Sediul central al Bibliotecii Metropolitane Bucureşti a găzduit o inedită expoziţie filatelică cubaneză.

  Evenimentul, organizat de Ambasada Republicii Cuba, Federaţia  filatelică  din Cuba, Federaţia Filatelică Română, Asociaţia Filateliştilor din Bucureşti, Fundaţia Culturală Bartoc şi Biblioteca Metropolitană, a fost dedicat “celor 54 de ani  de Revoluţie cubaneză” după cum sublinia, în discursul inaugural Excelenţa Sa, doamna Marta Caridad Fajaro Palet, ambasadorul Republicii Cuba la Bucureşti.

  mai mult >>
 • Eveniment de Mărţişor: lansare de volum la filiala Bibliotecii Metropolitane Bucureşti – Biblioteca Ioan Slavici

  Vineri, 1 martie 2013, de Mărţişor, filiala „Ioan Slavici“ a Bibliotecii Metropolitane a găzduit lansarea celui de-al treilea volum de autor – intitulat Versuri – al tinerei poete Elena Mădălina Buhuş. Volumul a apărut anul acesta, la editura Ex Ponto din Constanţa.

  mai mult >>
a+ a-