Poza 5_5

ISTORIA CĂILOR FERATE DIN TRANSILVANIA

ISTORIA CĂILOR FERATE DIN TRANSILVANIA

ISTORIA CĂILOR FERATE DIN TRANSILVANIA, EXPUSĂ LA FILIALA “ION CREANGĂ”

 
În perioada 30 septembrie - 18 octombrie, la Filiala „Ion Creangă“, din Str. Christian Tell nr. 10, vă invităm la expoziţia de fotografie „Căi ferate în Transilvania 1867-1914“ ce prezintă istoria construirii căilor ferate în Transilvania de la compromisul austro-ungar până la izbucnirea primului Război Mondial (1867-1914). Expoziţia are la bază colecţia de fotografii originale din bogata arhivă a Muzeului Transporturilor din Ungaria, perioadă în care s-a construit o reţea de căi ferate de o lungime de 2384 km şi care a fost imortalizată pentru generaţiile următoare de fotografii renumiţi ai acelor timpuri.

Pe lângă documentarea construcţiei căilor ferate, artiştii fotografi au surprins şi peisajul în transformare şi omul implicat în realizarea acestei transformări. Astfel, fotografiile sunt documente importante şi din perspectivă istorică, sociologică şi tehnologică din această perioadă. Expoziţia oferă astfel o imagine şi despre dezvoltarea economică a Transilvaniei. Documentele expuse reflectă o imagine elocventă asupra magistralelor şi a liniile ferate secundare, asupra finanţării investiţiilor, precum şi asupra soluţiilor şi bravurilor tehnice aplicate în condiţii grele de relief.
 

            În cadrul expoziției copiii vor putea pătrunde în tainele realizării machetelor feroviare.
 
            Invitat: Buzás Mihály, realizator de machete feroviare.
 
            Parteneri: Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum, Biblioteca „Ion Creangă”
 
            Expoziţia poate fi vizitată în perioada 30 septembrie - 18 octombrie.
 


Participarea la toate programele Bibliotecii Metropolitane Bucureşti este gratuită!
Despre Biblioteca Metropolitană
Biblioteca Metropolitană Bucureşti este o reţea de biblioteci publice destinată tuturor bucureştenilor. Misiunea ei este de a facilita accesul gratuit şi nediscriminatoriu la drepturile culturale fundamentale, servind ca un centru comunitar care susţine activ informarea, cercetarea, educaţia şi recreerea locuitorilor din Bucureşti şi judeţul Ilfov, şi care contribuie activ la îmbunătăţirea calităţii vieţii bucureştenilor prin oferta ei inovatoare şi programul integrat de servicii cu caracter public. Mai multe informaţii găsiţi pe   www.bibmet.ro şi la www.facebook.com/BibliotecaMetropolitanaBucuresti.