Poza 5_5

Comunicate

 • 4 SEPTEMBRIE | CARAVANA POVEȘTILOR merge mai departe

  4 SEPTEMBRIE | CARAVANA POVEȘTILOR merge mai departe

  Caravana Poveștilor vă așteaptă în inima orașului

   
  Pentru prima duminică de toamnă, Remorca de Cercetare și Activare (RCA), celebra remorcă galbenă a Caravanei Poveștilor, pregătește o nouă oprire pe aleea principală din Parcul Unirii. Vom citi și vom povesti începând cu ora 10.00, după care,  joaca și distracția vor fi cuvintele de ordine. Pentru că începând cu ora 11.00, dăm undă verde atelierelor de îndemânare și jocurilor de toate felurile. Nu uitați că fix la ora 18.00, compania de păpuși și marionete a Bibliotecii Metropolitane București, vă așteaptă la un spectacol pe cinste. De la 19.00 vă așteptăm la zumba.  În jur de opt seara pregătim plecarea caravanei.
   
  Toate activitățile proiectului sunt gratuite!

  mai mult >>
 • 28 AUGUST | CARAVANA POVEȘTILOR merge mai departe

  28 AUGUST | CARAVANA POVEȘTILOR merge mai departe

  Parcul Izvor este următorul popas al Caravanei Poveștilor

  În ultima duminică a lui Gustar, Caravana Poveștilor este așteptată lângă locul de joacă din Parcul Izvor. Noi și noi povești vor fi pregătite pentru ora 10.00, după care trecem la treabă! Pentru că încep atelierele de creativitate: vom face obiecte din materiale reciclabile, vom picta, vom plia și vom rula hârtia folosindu-ne la maxim îndemânarea și imaginația. Spre seară, în jurul orei 18.00, trupa de păpuși și marionete a Bibliotecii Metropolitane vă invită la teatru. După spectacol, vă așteptăm la o rundă de jocuri în aer liber. Ne vom lua la revedere în jurul orei 20.00 
   
  Intrarea este liberă la toate activitățile.

  mai mult >>
 • 14 AUGUST | CARAVANA POVEȘTILOR merge mai departe

  14 AUGUST | CARAVANA POVEȘTILOR merge mai departe

  Parcul Tineretului este următoarea gazdă a Caravanei Poveștilor

  De mai bine de șase săptămâni, Caravana Poveștilor se află într-o călătorie plină de veselie prin parcurile din București. Duminica aceasta se va opri în Parcul Tineretului, chiar pe aleea principală dinspre Liceul "Gh. Șincai". Programul începe la 10.00 cu o oră de povești, iar de la 11.00 cei mici își vor arăta îndemânarea la atelierele de creație și vor dansa ... zumba. Cel mai așteptat moment al zilei, reprezentația teatrului de păpuși de la ora 18.00, ni-l va aduce din nou pe scenă pe Mămăliguță hotărât să ne încânte cu o poveste nouă, cu vrăjitoare. După spectacolul de teatru, vom reveni la jocurile în aer liber pănă la ora 20.00. Vă așteptăm în număr cât mai mare.

  Accesul publicului este gratuit la toate activitățile.

  mai mult >>
 • 7 AUGUST | CARAVANA POVEȘTILOR merge mai departe

  7 AUGUST | CARAVANA POVEȘTILOR merge mai departe

  E galbenă şi împarte bucurie celor mici
  Ce-o fi oare? Da, e Caravana Poveștilor. Şi e pregătită de plecare. Creioanele au fost ascuțite, creta, mingea și hârtia colorată stau cuminți în aceeași cutie, Mămăliguţă şi prietenii lui aşteaptă cu mari emoţii semnalul de start. De la 10.00, neîntrecutul animator Marian Răducu ne va încânta cu poveştile lui fantastice, de la 11.00 dăm drumul atelierelor de creație, de la ora 18.00 aşteptăm la scenă îndrăgita trupă de păpuşi şi marionete. Încheiem ziua cu o oră prelungită de jocuri. Ne găsiţi tot în Parcul Alexandru Ioan Cuza (IOR) şi tot lângă locul de joacă "la derdeluş".
  Toate activitățile sunt gratuite.

  Caravana Poveștilor este așteptată în continuare în următoarele parcuri:

  7 august — Parcul Al.I. Cuza (IOR) (lângă locul de joacă „la derdeluș”)
  14 august — Parcul Tineretului (pe aleea principală, intrarea dinspre Liceul Gheorge Şincai)
  21 august — Parcul Tineretului (lângă locul de joacă „Lumea copiilor”)
  28 august — Parcul Izvor (lângă locul de joacă)
  4 septembrie — Parcul Unirii (pe aleea principală)
  11 septembrie — Parcul Drumul Taberei (lângă locul de joacă dinspre Str. Brașov)
  18 septembrie — Parcul Drumul Taberei (lângă locul de joacă, intrarea dinspre Tricodava).

  mai mult >>
 • 31 IULIE | CARAVANA POVEȘTILOR merge mai departe

  31 IULIE | CARAVANA POVEȘTILOR merge mai departe

  Din poveste în poveste, pe 31 iulie, remorca galbenă a caravanei va opri în Parcul Alexandru Ioan Cuza, lângă locul de joacă "la derdeluș", unde animatorul Marian Răducu îi aşteaptă pe cei mici cu poveşti interactive de la ora 10.00.

  Prinde coada dragonului, Yeti sau Cât e ora, lupule? sunt doar câteva dintre jocurile pe care le-am pregătit pentru orele 11.00 şi 19.00. Mămăliguţă, marioneta poznaşă, va așteaptă la o nouă reprezentație a teatrului de păpuși de la ora 18.00. Intrarea este liberă la toate activitățile.

  Caravana Poveștilor se desfășoară în continuare după următorul program:

  31 iulie — Parcul Al.I. Cuza (IOR) (lângă locul de joacă “la derdeluș”)
  7 august — Parcul Al.I. Cuza (IOR) (lângă locul de joacă „la derdeluș”)
  14 august — Parcul Tineretului (pe aleea principală, intrarea dinspre Liceul Gheorge Şincai)
  21 august — Parcul Tineretului (lângă locul de joacă „Lumea copiilor”)
  28 august — Parcul Izvor (lângă locul de joacă)
  4 septembrie — Parcul Unirii (pe aleea principală)
  11 septembrie — Parcul Drumul Taberei (lângă locul de joacă dinspre Str. Brașov)
  18 septembrie — Parcul Drumul Taberei (lângă locul de joacă, intrarea dinspre Tricodava).

  mai mult >>
 • 15 IULIE | CARAVANA POVEȘTILOR AJUNGE ÎN PARCUL CIRCULUI

  15 IULIE | CARAVANA POVEȘTILOR AJUNGE ÎN PARCUL CIRCULUI

  N-ați aflat încă? Duminica asta Caravana Poveștilor ajunge în Parcul Circului. De la ora 10.00 începe atelierul de lectură, unde Roxana Marin va pleca într-o călătorie imaginară în lumea poveștilor. De la 11.00 se dă startul jocurilor în aer liber și atelierelor creative, iar de la 18.00 bate gongul spectacolului de păpuși și marionete. Cei mici sunt rugați să nu-și uite acasă imaginația și buna dispoziție! Accesul este liber și nu necesită înscriere prealabilă.
   

  mai mult >>
 • 12 DUMINICI, 7 PARCURI ŞI O CARAVANĂ DE POVESTE

  12 DUMINICI, 7 PARCURI ŞI O CARAVANĂ DE POVESTE

  Comunicat de presă 
  București, 1 iulie 2016

  12 duminici, 7 parcuri şi o caravană de poveste

   
  Biblioteca Metropolitană Bucureşti porneşte CARAVANA POVEŞTILOR în şapte parcuri din Capitală cu ateliere gratuite pentru copii în fiecare duminică, în perioada 3 iulie-18 septembrie.
   
  Cei mici sunt aşteptaţi la ateliere de lectură (între 10.00 şi 11.00), la ateliere de joc şi joacă (11.00-12.00 şi 19.00-20.00) şi la spectacolele teatrului de păpuşi (18.00-19.00).

  mai mult >>
 • VOCILE RADIO ROMÂNIA CULTURAL SOSESC LA ORA DE POVEŞTI

  VOCILE RADIO ROMÂNIA CULTURAL SOSESC LA ORA DE POVEŞTI

  Comunicat de presă 
  București, 30 mai 2016

  Vocile Radio România Cultural sosesc la ORA DE POVEŞTI

  Pe 4 iunie, de la ora 11.00, vă aşteptăm să petrecem cum ştim noi mai bine: povestind poveşti alese pe sprânceană de realizatorii Radio România Cultural pentru prichindeii de 3-6 ani.

  mai mult >>
 • ORA DE POVEȘTI

  ORA DE POVEȘTI

  Pe 7
  mai citim poveşti?

  În 16 filiale ale Bibliotecii Metropolitane Bucureşti
  vin scriitori, scenografi, bloggeri şi tineri voluntari de dragul poveştilor
   
  După o vacanţă binemeritată de Paşte,în luna în care voluntariatul este sărbătorit în toată ţara, te aşteptăm la Ora de poveşti  pe 7 mai, de la ora 11.00, cu 16 poveşti pentru prichindeii de 3-6 ani, într-una dintre cele 16 filiale ale Bibliotecii Metropolitane Bucureşti.
   
  Domnişoara Poimâine, Momo, Luna-Betiluna şi Dora-Minodora în ţara lui Peşte Mămăliga Prăpădeşte, piraţi, pinguinul Apolodor, motanul cu botine roşii, sunt câteva dintre personajele principale ale povestitorilor celei de-a cincea ediţii: Cristina Bălan, Daniel Ciobanu, Ramona Chiţeanu, Maggie Chiţoran, Cristina Cioran, George Floarea, Andreea Jicman, Laura Manache, Cristina Nemerovschi, Ozana Niţulescu, Bogdana Pascal, Radu Marian Răducu, Adina Rosetti, Veronica Soare, Cătălin Striblea, Arthur Suciu, Răzvan Ţupa.
   
  La Ora de poveşti îi ajutăm pe copii să-şi dezvolte imaginaţia, le creăm deprinderi de ascultare şi le mărim capacitatea de concentrare. Copiii vor percepe lectura ca pe un lucru pozitiv în viaţa lor, îşi vor îmbogăţi vocabularul, vor fi încurajaţi să se exprime, îşi vor dezvolta curiozitatea şi îşi vor petrece timpul într-un mod plăcut, amuzant, distractiv.

  mai mult >>
a+ a-