Poza1_1

CLUBUL CINEFILILOR: MEMENTO

CLUBUL CINEFILILOR: MEMENTO
INFORMAŢII UTILE

Filiala NICOLAE BĂLCESCU

040654 Bucureşti Sector 4: Şos. Giurgiului, Nr. 86 Telefon: + 4 021 539.65.26 E-mail: filiala_nb@bibliotecametropolitana.ro Staţia Progresul: Autobuze: 323 Tramvaie: 4,7, 25 www.bibliotecametropolitana.ro www.dacoromanica.ro

2 iunie - 2 iunie 2012
Filiala NICOLAE BĂLCESCU    |    Întâlnire cu public


CLUBUL CINEFILILOR: MEMENTO


Memento” (2000) este un film memorabil; montat ca un puzzle, solicită foarte mult atenţia fără să obosească şi lăsa libertate spectatorului pentru perspectivă. Realizat într-un stil narativ aparte, filmul „Memento”, în regia lui Christopher Nolan (cel care semnează şi scenariul împreună cu Jonathan Nolan), este o dramă. Nominalizat în 2002 la Oscar pentru „cel mai bun scenariu original” şi „cel mai bun montaj”, filmul câştigă în 2001 „Premiul Waldo Salt” pentru scenariu, iar în 2002, „Memento” îşi adjudecă Golden Globes, pentru cel mai bun scenariu.

Regizorul Nolan este unul dintre cei mai puternici cineaşti de la Hollywood, agreat deopotrivă de publicul larg şi de critică. El a regizat şi alte filme de mare succes ca: Inception (2010), The Dark Knight (2008), The Dark Knight Rises (2012) ş.a.


Cronică

Sâmbătă, 2 iunie, a rulat un film inteligent, care a fost vizionat cu mare plăcere de cinefili şi a constituit o adevărată provocare pentru ei: atenţia, răbdarea şi perspicacitatea trebuiau ţinute în priză.
 
„Memento”, film autentic, original, construit cu multă subtilitate regizorală, a incitat mintea pentru păreri şi întrebări, pe care le-au exprimat cu multă seriozitate sau curiozitate.  
     
Dezbaterea a fost animată, iar cei prezenţi au beneficiat de mai multe informaţii din partea Marinelei Florea (coordonator club), Alberto Niculae (elev pasionat) şi a psihologului Eliana Ioniţă,  o prezenţă–surpriză, îndrăgită de consumatorii de film.
 
În finalul discuţiei, concluzia a fost că este un film pe care vrei să-l revezi!


Accesează galeria foto

RSS
a+ a-

Linkuri utile

  • Niciun link util.

Descarcă

  • Niciun fisier.