Poza1_1

ZIUA KAMISHIBAI LA BUCURESTI

ZIUA KAMISHIBAI LA BUCURESTI
INFORMAŢII UTILE

SEDIUL CENTRAL – Sala MIRCEA ELIADE

SEDIUL CENTRAL – Sala Mircea Eliade
Sectorul 1: Str. Tache Ionescu, 4 010354 BUCURESTI - 22 Tel. / fax 04 021 316.83.00 Metrou: Staţia Piaţa Romană
Autobuze: 126, 131, 133, 168, 226, 300, 301, 331, 368, 381, 781 - Staţia Piaţa Romană
Troleibuze: 79, 86 – Staţia Piaţa Romană
www.bibmet.ro | www.digibuc.ro

26 octombrie - 26 octombrie 2013
SEDIUL CENTRAL – Sala MIRCEA ELIADE    |    Teatru japonez de hârtie



Ziua kamishibai  la Bucureşti


Sâmbătă, 26 octombrie, ora 10.30, la Biblioteca Metropolitană din Bucureşti, Sediul Central "Mihail Sadoveanu", puteţi lua parte la un eveniment în premieră în România: Ziua kamishibai la Bucureşti. Asociaţia De dragul artei aduce în faţa publicului rezultatele proiectului de educaţie non-formală, Kamishibai – la poveşti să spunem "HAI!", lansat în şcolile din Bucureşti şi Mogoşoaia, proiect care are drept scop propunerea adoptării de către sistemul de învăţământ clasic a unei metode de educaţie non-formală foarte atractivă şi formativă pentru elevi.

Astfel, publicul format din copii, părinţi şi cadre didactice va asista la prezentarea celor şase poveşti originale create şi ilustrate de elevii de 6-10 ani cu sprijinul profesionist al Iuliei Iordan, pentru conceperea poveştilor şi a Ramonei Guran, artist plastic, pentru realizarea ilustraţiilor. Poveştile vor fi făcute cunoscute publicului în lectura actriţei Adriana Moca şi în acompaniamentul muzicianului Mihai Balabaş. Va fi, aşadar, un eveniment emoţionant în care creaţiile copiilor se vor transforma în spectacol de kamshibai autentic!

Metoda Kamishibai sau "teatrul japonez de hârtie" este forma de a spune poveşti copiilor, în care povestitorul se foloseşte de un set de ilustraţii care sunt introduse şi derulate într-o scenă mică de lemn. Originară din Japonia secolului al XII-lea, aceasta a fost reluată recent în instituţiile de educaţie formală şi non-formală din Europa. Luna trecută, metoda a fost adusă în ţara noastră de către Asociaţia De dragul artei, sub finanţarea Administraţiei Fondului Cultural Naţional, în şcolile din Bucureşti şi din împrejurimi (Şcoala Gimnazială "Vasile Alecsandri", Liceul Teoretic "Alexandru Vlahuţă", Şcoala cu clasele I-VIII din Mogoşoaia). Proiectul  Kamishibai – la poveşti să spunem "HAI!" a constat în realizarea unor sesiuni de kamishibai de către cei mici, proces care a presupus crearea poveştilor şi realizarea ilustraţiilor de către o clasă de copii, sub îndrumarea unor membri ai Asociaţiei. Datorită adaptabilităţii metodologiei la orice temă, aceasta dezvoltă abilităţi dintre cele mai diverse: capacitatea de a povesti, empatia, organizarea, lucrul în echipă etc. Micii creatori au fost stimulaţi emoţional şi intelectual să asculte activ, să participe la dialog într-un grup, să povestească, să ilustreze imagini prin diverse tehnici.                 
Pentru mai multe detalii despre metoda kamishibai, urmăriţi link-ul următor: dedragulartei.ro
 

RSS
a+ a-

Linkuri utile

Descarcă