Poza1_1

CLAR DE LUNĂ

CLAR DE LUNĂ
INFORMAŢII UTILE

SEDIUL CENTRAL – Sala MIRCEA ELIADE

Sectorul 1: Str. Tache Ionescu, 4
010354 BUCURESTI - 22
Tel. / fax 04 021 316.83.00
Metrou: Staţia Piaţa Romană
Autobuze: 126, 131, 133, 168, 226, 300,
301, 331, 368, 381, 781 - Staţia Piaţa Romană
Troleibuze: 79, 86 – Staţia Piaţa Romană
www.bibliotecametropolitana.ro www.dacoromanica.ro

13 aprilie - 13 aprilie 2013
SEDIUL CENTRAL – Sala MIRCEA ELIADE    |    Recital de muzică şi poezieCLAR DE LUNĂ

RECITAL DE MUZICĂ IMPRESIONISTĂ ŞI POEZIE SIMBOLISTĂRecitalul „Clar de lună”, în regia Cristinei Lascu, a fost conceput ca un omagiu adus marelui compozitor francez Claude Debussy în anul în care s-au împlinit  150 de ani de la naşterea sa.

Programul reuneşte lucrări din creaţia pianistică şi vocală a lui Debussy, reprezentative pentru stilul său, dar şi versuri din lirica simbolistă franceză de Verlaine, Baudelaire, Mallarme, unele puse pe muzică chiar de Debussy, convins, aşa acum mărturisea, că Muzica nu este o dublură a versului, ea îi creează o dimensiune nouă”.

Atmosfera ludică sau onirică, creată de versurile rostite pe muzică,  este întregită de proiecţiile video care reproduc creaţii ale marilor pictori impresionişti. Astfel, spectatorul este purtat cu totul în lumea impresiilor vizuale şi sonore care se completează reciproc, conştientizând pe deplin acele „corespondenţe”, cum le numea Baudelaire, dintre senzaţiile vizuale, olfactive şi auditive, care nu sunt altceva decât diverse forme de energie care se transformă una într-alta.

Convinşi că Debussy a descoperit, prin opera sa,  noi resurse energetice ale muzicii, interpreţii implicaţi în spectacol şi-au propus să sugereze  spectatorilor o cale  de a se acorda la noile fluxuri de energie și de a le folosi pentru echilibrarea sinelui. Pe acest drum al intuiției,  lumea poate pătrunde mai ușor în arta novatoare a sfârșitului de secol XIX.

Recitalul a avut premiera în 2012, „Anul Internaţional Debussy”, la Muzeul Memorial „C.I. şi C.C Nottara”din Bucureşti.

Interpretează:
OANA RĂDULESCU VELCOVICI
CRISTINA COBUŞCEAN
RAMONA PĂUN
ECATERINA TALMACI
ALEXANDRA TĂRNICERU
ŞERBAN VASILE

Versuri din lirica simbolistă franceză
Recită CRISTINA LASCU

Ora: 11:30
Intrarea liberă
 

RSS
a+ a-

Linkuri utile

Descarcă

  • Niciun fisier.