Poza1_1

PERSEPOLIS

PERSEPOLIS
INFORMAŢII UTILE

Centrul Cultural OCTAVIAN GOGA

052773, Bucureşti Sectorul 5:Str. Gura Lotrului, 9, Telefon: + 4 021 539.65.51 E-mail: ccog_bmb@yahoo.com Staţia Ghidigeni Autobuze: 105, 122, 385

12 noiembrie - 12 noiembrie 2012
Centrul Cultural OCTAVIAN GOGA    |    Întâlnire cu publicul


Luni 12 noiembrie, de la ora 14.30, vom viziona, împreună cu elevi de clasa a XI-a de la Liceul Teoretic Eugen Lovinescu, filmul Persepolis.

Persepolis este ecranizarea romanului grafic scris de iranianca Marjane Satrapi, naturalizată în Franţa, care îşi povesteşte copilăria turbulentă în anii sumbri post-revoluţionari ai Iranului şi primele aventuri pe tărâmul occidental, unde a ajuns trimisă de părinţii care încercau să o ferească de regimul represiv și fundamentalist din ţara natală. Prin ochii puștoaicei precoce și sincere de nouă ani, vedem cum speranțele oamenilor sunt zdrobite atunci când fundamentaliștii preiau puterea – forțând femeile să poarte văl și îngrădind libertatea a mii de oameni. Inteligentă și neînfricată, Marjane  face totul ca să scape de “gardienii sociali” și descoperă muzica punk. Cu toate acestea, atunci când unchiul ei este executat fără sens și bombele încep să cadă peste Teheran, în războiul Iran – Irak, frica de zi cu zi ce însoțește traiul în Iran este palpabilă.

Vino la Cinema Edu : învaţă inteligent şi … vizionare plăcută!
 

Ora 14.30
 

RSS
a+ a-

Linkuri utile

  • Niciun link util.

Descarcă

  • Niciun fisier.