Poza1_1

JURNALELE COPILĂRIEI

JURNALELE COPILĂRIEI
INFORMAŢII UTILE

Filiala NICHITA STĂNESCU

060332 Bucureşti Sector 6: Calea Crângaşi, Nr. 19, Bl. 11B Telefon: + 4 021 539.65.19 E-mail: filiala_ns@bibliotecametropolitana.ro Metrou – Staţia Crângaşi Tramvai: 41 – Staţia Podul Grant Autobuz: 178 – Staţia Ceahlău www.bibliotecametropolitana.ro www.dacoromanica.ro

11 iunie - 11 iunie 2012
Filiala NICHITA STĂNESCU    |    Întâlnire cu public


JURNALELE COPILĂRIEILuni, 11 iunie 2012, Biblioteca Nichita Stănescu va găzdui un eveniment cultural dedicat jurnalului literar.

Evenimentul este o altă manieră de a veni în sprijinul elevilor, pentru a descoperi locul și rolul jurnalului personal  în literatura română şi universală.

Prin această activitate se creează cadrul favorabil exprimării libere a copiilor participanți, sunt stimulate creativitatea și nevoia de afirmare a acestora, se dezvoltă interesul şi motivaţia lor pentru lectură.

Membrii Atelierului Literar al Liceului Teoretic „Nicolae Iorga”, din sectorul 1, îndrumaţi de doamna profesoară Ileana Iancu, vor citi din propriile lor jurnale, propunându-ne, cu acest prilej, o călătorie emoționantă în universul preocupărilor adolescenților de astăzi.

Micii scriitori vor fi încurajaţi de invitata noastră, scriitoarea Passionaria Stoicescu.
 
Partener media
Zibo.ro
 
Ora 1200

Intrarea liberă
 

Cronică

Luni, 11 iunie 2012, Biblioteca Nichita Stănescu a găzduit un eveniment cultural dedicat jurnalului literar. Evenimentul a fost o altă manieră de a veni în sprijinul elevilor, pentru a descoperi locul şi rolul jurnalului personal în literatura română şi universală.
 
Prin această activitate s-a creat cadrul favorabil exprimării libere a copiilor participanţi, fiind stimulate creativitatea şi nevoia de afirmare a acestora precum şi interesul şi motivaţia lor pentru lectură.
 
Evenimentul a fost deschis de doamna profesoară de limba română Ileana Iancu, care a realizat bilanţul primului an de funcţionare a Atelierului literar, pe care îl coordonează în cadrul Liceului Teoretic „Nicolae Iorga”. Apoi, membrii atelierului, elevi ai claselor V A, VI C şi VII C, au citit din propriile lor jurnale, propunând celor prezenţi, colegi, părinţi, organizatori, o călătorie emoţionantă în universul preocupărilor adolescenţilor de astăzi.
 
Micii scriitori au fost încurajaţi de invitata specială a manifestării, doamna Passionaria Stoicescu, îndrăgită autoare a unor cunoscute cărţi pentru copii. Cei prezenţi au fost invitaţi să facă o incursiune în laboratorul de creaţie al unui scriitor, la capătul căreia dumneaei a oferit autografe elevilor pe jurnalele scrise de ei sau pe cartea sa, recent apărută.
 
La final elevii au vizitat biblioteca şi au primit informaţii referitoare la condiţiile de înscriere şi de împrumut precum şi despre felul în care pot căuta informaţiile în site-ul bibliotecii sau în catalogului electronic, dar şi despre cum pot citi cărţile bibliotecii virtuale – DACOROMANICA. 
 

Accesează galeria foto

RSS
a+ a-

Linkuri utile

Descarcă

  • Niciun fisier.