Poza1_1

Şcoala de Vară GEOPOLITICS

Şcoala de Vară GEOPOLITICS
INFORMAŢII UTILE

Sediul Central – Sala Mircea Eliade

Sectorul 1: Str. Tache Ionescu, 4
010354 BUCURESTI - 22
Tel. / fax 04 021 316.83.00
Metrou: Staţia Piaţa Romană
Autobuze: 126, 131, 133, 168, 226, 300, 301, 331, 368, 381, 781 - Staţia Piaţa Romană
Troleibuze: 79, 86 – Staţia Piaţa Romană
www.bibliotecametropolitana.ro www.dacoromanica.ro

23 iulie - 2 august 2012
Sediul Central – Sala Mircea Eliade    |    Şcoală de vară


A doua ediţie a Şcolii de Vară GEOPOLITICS
Bucureşti, 23 iulie – 2 august 2012Asociaţia ASAGRI în parteneriat cu Asociaţia de Geopolitică “Ion Conea” şi Middle East Political and Economic Institute organizează  a doua ediţie a Şcolii de Vară GEOPOLITICS, cu tema "Evoluţiile geopolitice ale spaţiului islamic". Şcoala de vară va avea loc în Bucureşti, în perioada 23 iulie - 2 august 2012, în incinta Sediului Central al Bibliotecii Metropolitane Bucureşti.

Cea de-a doua ediţie a Şcolii de Vară GEOPOLITICS va fi organizată sub forma unor conferinţe, dezbateri şi ateliere de lucru, la care vor participa 20 de tineri studenţi, masteranzi şi doctoranzi în domeniul relaţiilor internaţionale, al ştiinţelor politice, sociologie, studii de securitate, economie sau istorie.

În prima săptămână, perioada 23 – 27 iulie 2012, participanţii vor avea ocazia de a dezbate împreună cu personalităţi din domeniul geopoliticii, mediului diplomatic şi cu experţi în securitatea internaţională, impactul crizei economice asupra statelor islamice şi aspecte strategice ale spaţiului Islamic. În cea de-a doua săptămână de desfăşurare a Şcolii de Vară, participanţii vor prezenta studiile elaborate de ei pe tema evoluţiilor geopolitice ale spaţiului islamic.

Elementul inedit al acestei ediţii este că Şcoala de vară se va finaliza cu publicarea unei cărţi despre evoluţiile geopolitice din spaţiul Islamic, care va reuni studiile elaborate de către participanţi.

Persoanele care îşi doresc să participe la şcoala de vară sunt aşteptate să trimită formularul de aplicare, un CV în format Europass până cel târziu  7 iulie 2012 (ora 23.59), la adresa office@geopolitics.ro.

Procedura de selecţie în cadrul Şcolii de Vară GEOPOLITICS se realizează “on a rolling basis”. Aplicaţiile sunt analizate pe măsură ce sunt primite. Răspunsul privind admiterea în cadrul Şcolii de Vară va fi transmis pe e-mail în aproximativ 4 zile lucrătoare de la data primirii aplicaţiei. Aşadar, deşi termenul limită până la care se pot trimite aplicaţii este 7 iulie 2012 (ora 23.59), este posibil ca locurile în cadrul Şcolii de Vară să se ocupe mai devreme, în funcţie de numărul aplicaţiilor primite şi acceptate până atunci. Având în vedere acest lucru, pentru a-şi asigura un loc în cadrul Şcolii de Vară persoanele care doresc să participe sunt invitate să aplice cât mai devreme posibil.

Formularul de aplicare şi toate celelalte detalii se găsesc pe http://scoaladevara.geopolitics.ro.