Poza1_1

CLUBUL CINEFILILOR: ANONYMOUS

CLUBUL CINEFILILOR: ANONYMOUS
INFORMAŢII UTILE

Filiala NICOLAE BĂLCESCU

040654 Bucureşti
Sector 4: Şos. Giurgiului, Nr. 86
Telefon: + 4 021 539.65.26
E-mail: filiala_nb@bmms.ro
Staţia Progresul:
Autobuze: 323
Tramvaie: 4, 7, 25
www.bibliotecametropolitana.ro
www.dacoromanica.ro

4 mai - 4 mai 2012
Filiala NICOLAE BĂLCESCU    |    Întâlnire cu public

CLUBUL CINEFILILOR: ANONYMOUS

A fost sau n-a fost Shakespeare autorul capodoperelor cunoscute din literatura engleză? Această incertitudine a fost avansată de Mark Twain, Charles Dickens ş.a. Supoziţii pe această temă au fost şi, probabil, vor mai exista. Pentru noi e foarte important să ne bucurăm de valoarea operelor, care aparţin culturii universale.  

Filmul oferă un posibil răspuns la această întrebare şi prezintă „lumea ca teatru” de la Curtea Regală.

Scenariul este realizat de John Orloff.
Regia, Roland Emmerich.
În distribuţie: Rhys Ifans, Vanessa Redgrave, Joely Richardson, David Thewlis, Xavier Samuel, Sebastian Armesto, Rafe Spall, Edward Hogg, Jamie Campbell Bower şi Derek Jacobi.

Ora: 17:00


Cronică
 

Amestecul de thriller istoric cu teoria complicată despre faptul că piesele lui Shakespeare au fost scrise de Edward de Vere, al XVII-lea Conte de Oxford, a stârnit curiozitate şi o serie de dezbateri în rândul tinerilor prezenţi la vizionare.
 
Argumentele au fost pro şi contra teoriei, dar şi a viziunii regizorale, a lui Roland Emerich, cel care are în filmografia sa: Independence Day (1996), The Patriot (2000), Universal Soldier, Godzilla ş.a.).
 
Filmul a conţinut şi o trecere în revistă a pieselor dramaturgului elisabetan (un fel de teatru în film), spre bucuria iubitorilor de teatru şi a celor mai tineri, care nu au studiat, încă, operele nemuritoare. Indiferent de „cine” sunt semnate, ele constituie un reper fără de care teatrul ar infinit mai sărac. 
 
„Sătul de toate, caut tihna morţii” (Sonetul 66), spune marele creator. Probabil, ar trebui să mulţumim pentru creaţie, să căutăm noi valenţe ale operei, şi să fim mai puţin preocupaţi „cine”... a fost „The Swan of Avon”!
 


Accesează galeria foto

RSS
a+ a-

Linkuri utile

  • Niciun link util.

Descarcă

  • Niciun fisier.