Poza1_1

BIBLIOTECA MIHAI EMINESCU – LANSAREA COLECŢIEI DE CARTE

BIBLIOTECA MIHAI EMINESCU – LANSAREA COLECŢIEI DE CARTE
INFORMAŢII UTILE

Sediul Central – Sala MIRCEA ELIADE

Sectorul 1: Str. Tache Ionescu, 4
010354 BUCURESTI - 22
Tel. / fax 04 021 316.83.00
Metrou: Staţia Piaţa Romană
Autobuze: 126, 131, 133, 168, 226, 300, 301, 331, 368, 381, 781 - Staţia Piaţa Romană
Troleibuze: 79, 86 – Staţia Piaţa Romană
www.bibliotecametropolitana.ro www.dacoromanica.ro

15 iunie - 15 iunie 2012
Sediul Central – Sala MIRCEA ELIADE    |    Întâlnire cu publicul

 
Lansarea Colecţiei de carte 

„Biblioteca Mihai Eminescu ”


proiect coordonat de Constantin Barbu

 
Biblioteca Metropolitană Bucureşti şi Asociaţia literară „Mihai Eminescu” au plăcerea de a vă invita la lansarea primelor cincizeci de volume din cadrul Colecţiei „Biblioteca Mihai Eminescu” în ziua de 15 iunie 2012, orele 12.00, la Sediul Central al Bibliotecii Metropolitane din strada Tache Ionescu nr. 4, sector 1, Bucureşti. 
 
Mai este posibil să refacem în integralitatea sa regală risipita comoară pe care Eminescu ne-a lăsat-o într-o ladă? La această întrebare răspunde Colecţia de carte „Biblioteca Mihai Eminescu” care va avea aproximativ 1000 de volume cu toate manuscrisele şi cărţile lui Eminescu. Povestea fascinantă a cărţilor şi manuscriselor din această ladă va fi prezentată în această conferinţă de presă. 
 
Dacă mai este cu putinţă să recompunem integral moştenirea eminesciană, atunci vom spune ca Noica: „sărbătoarea eminesciană n-a cuprins toată obştea culturală românească pentru că sunt foarte puţini cei care ştiu de ea”. Cel care a studiat ani întregi manuscrisele din lada lui Eminescu este Constantin Barbu, discipol al marelui filosof Constantin Noica. El reuşeşte să adune în „Biblioteca Mihai Eminescu” întreaga moştenire eminesciană, proiect imaginat împreună cu Noica în anii 80. 


Acest eveniment este onorat de prezenţa unor invitaţii speciali: Radu Beligan, care va recita câteva poezii din opera marelui poet şi dr. Adrian Năstase.  

Colectivul de onoare: acad. Alexandru Surdu, acad. Mihai Cimpoi și directorul general al Bibliotecii Metropolitane Bucureşti dr. Florin Rotaru. 
 

RSS
a+ a-

Linkuri utile

Descarcă

  • Niciun fisier.