Poza1_1

ELEMENTE ALE CIVILIZAŢIEI DACILOR PE TERITORIUL ROMÂNESC

ELEMENTE ALE CIVILIZAŢIEI DACILOR PE TERITORIUL ROMÂNESC
INFORMAŢII UTILE

SEDIUL CENTRAL – Sala MIRCEA ELIADE

Sectorul 1: Str. Tache Ionescu, 4 010354 BUCURESTI - 22 Tel. / fax 04 021 316.83.00 Metrou: Staţia Piaţa Romană
Autobuze: 126, 131, 133, 168, 226, 300, 301, 331, 368, 381, 781 - Staţia Piaţa Romană
Troleibuze: 79, 86 – Staţia Piaţa Romană
www.bibmet.ro www.digibuc.ro

16 octombrie - 16 octombrie 2013
SEDIUL CENTRAL – Sala MIRCEA ELIADE    |    ConferinţăELEMENTE ALE CIVILIZAŢIEI DACILOR PE TERITORIUL ROMÂNESC


Conferenţiar: Georgeta IANCSO

Cunoaşterea culturii şi civilizaţiei geto-dacilor este o datorie de onoare pentru fiecare dintre noi cei care trăim azi pe acelaşi teritoriu locuit de ei în vechime. Această cunoaştere este importantă atât pentru a ne defini indentitatea cât mai ales pentru a descoperi că şi în acest spaţiu au existat oameni care au pus mai presus de supravieţuire, căutarea şi găsirea unui sens superior al vieţii. Ei şi-au făcut un ideal din cucerirea „nemuririi” proprii dar şi din a-i ajuta şi pe alţii să o cucerească. Ei au fost iniţiaţi sau mari preoţi şi regi care au pus în prim plan valorile spirituale, valori universal umane care întotdeauna au construit o civilizaţie.

Conferinţa işi propune să prezinte câteva elemente ale civilizaţiei geto-dacilor, civilizaţie care, fiind exclusiv de factură orală, este greu de reconstituit în totalitate astfel încât până azi au rămas numeroase enigme neelucidate încă. Cu toate acestea, mărturiile autorilor antici (despre geto-daci au scris 60 de autori antici, greci şi latini) ca şi descoperirile arheologice ( din ce în ce mai multe) dovedesc neandoielnic înaltul  grad de dezvoltare al culturii şi civilizaţiei geto-dacilor, mai ales în perioada de maximă înflorire - sec.I i.Ch – sec.I d.Ch.

Nu este vorba de o civilizaţie de calibrul Egipt sau India; geto-dacii nu au fost nici ”poporul ales” şi nici strămoşii tuturor popoarelor europene.  Ei au fost însă  „cei mai viteji şi mai drepţi dintre traci”  şi mai presus de toate, au fost cei care  „ştiau a se face nemuritori”.

Parteneri:
Asociaţia Culturală Noua Acropolă
Biblioteca Metropolitană Bucureşti


Ora: 17:00

Intrarea liberă 

RSS
a+ a-

Linkuri utile

Descarcă

  • Niciun fisier.