Poza1_1

SĂ REDĂM ARIPILE SUFLETULUI – DESPRE IDEALISM

SĂ REDĂM ARIPILE SUFLETULUI – DESPRE IDEALISM
INFORMAŢII UTILE

SEDIUL CENTRAL – Sala AUDITORIUM

Sectorul 1: Str. Tache Ionescu, 4 010354 BUCURESTI - 22 Tel. / fax 04 021 316.83.00 Metrou: Staţia Piaţa Romană
Autobuze: 126, 131, 133, 168, 226, 300, 301, 331, 368, 381, 781 - Staţia Piaţa Romană
Troleibuze: 79, 86 – Staţia Piaţa Romană
www.bibmet.ro | www.digibuc.ro

5 februarie - 5 februarie 2014
SEDIUL CENTRAL – Sala AUDITORIUM    |    ConferinţăSĂ REDĂM ARIPILE SUFLETULUI – DESPRE IDEALISM
Conferenţiar: Lavinia Constantin


Vă întrebaţi, poate, ce este idealismul? Este puterea sufletului, forţa de a depăşi circumstanţele, obstacolele şi dificultăţile exterioare, dar şi limitările şi slăbiciunile interioare. Este capacitatea sufletului de a recunoaşte în sine, în ceilalţi oameni, dar şi în lumea care-l înconjoară acele idealuri pe care le-au proclamat toţi filosofii: Bine, Frumos, Justeţe şi Adevăr. Este curajul de a lupta pentru ele, de a le exprima şi de a le oferi şansa să existe în viaţa reală, acum şi aici. Este credinţa nestrămutată că existenţa noastră are un sens, şi nu doar unul profan şi banal, ci unul nobil şi înălţător.

Vă întrebaţi, poate, de ce avem nevoie de idealism? Pentru că avem un suflet, care are nevoie să creadă într-un ideal pentru a-şi recăpăta aripile, şi prin ele libertatea şi puterea de a se înălţa. Pentru că suntem oameni, care doresc să-şi trăiască viaţa cât mai aproape de Bine, Frumos, Justeţe şi Adevăr. Pentru că dorim aceste valori pentru noi înşine, pentru toţi ceilalţi oameni şi pentru lumea pe care o populăm.              
Vă aşteptăm miercuri, 05 februarie, ora 17:00, la Biblioteca Metropolitană Bucureşti, ca să descoperim împreună cum putem reda aripile sufletului, ca să învăţăm să alimentăm idealismul din noi înşine!

Parteneri:
Asociaţia Culturală Noua Acropolă
Biblioteca Metropolitană Bucureşti

Ora: 17:00

Intrarea liberă 

RSS
a+ a-

Linkuri utile

Descarcă

  • Niciun fisier.