Poza1_1

CU PASUL, OCHIUL, SUFLETUL PRIN BUCUREŞTI

CU PASUL, OCHIUL, SUFLETUL PRIN BUCUREŞTI
INFORMAŢII UTILE

Sediul Central – Sala Mircea Eliade

Sectorul 1: Str. Tache Ionescu, 4
010354 BUCURESTI - 22
Tel. / fax 04 021 316.83.00
Metrou: Staţia Piaţa Romană
Autobuze: 126, 131, 133, 168, 226, 300,
301, 331, 368, 381, 781 - Staţia Piaţa Romană
Troleibuze: 79, 86 – Staţia Piaţa Romană
www.bibliotecametropolitana.ro www.dacoromanica.ro

26 septembrie - 26 septembrie 2012
Sediul Central – Sala Mircea Eliade    |    Lansare de proiectCU PASUL, OCHIUL, SUFLETUL PRIN BUCUREŞTI

Fundaţia pentru Tineret a Municipiului Bucureşti organizează împreună cu partenerii săi, în data de 26 septembrie 2012, între orele 1630 – 1830 , în Sala „Mircea Eliade”, de la Sediul Central al Bibliotecii Metropolitane Bucureşti, situat în strada Tache Ionescu, nr.4, evenimentul prilejuit de lansarea celei de-a doua ediţii a proiectul „Cu pasul, ochiul, sufletul prin Bucureşti”.

Proiectul va fi implementat în 8 licee din cele şase sectoare ale Bucureştiului, pe durata anului şcolar 2012 – 2013.

În urma desfăşurării primei ediţii a proiectului şi a feedback-ului primit din partea participanţilor (profesori şi elevi), am identificat nevoia în rândul tinerilor liceeni, de a cunoaşte aspectele legate de cultură, istorie şi arhitectură urbană, motiv pentru care am decis continuarea proiectului nu doar la nivel de oraş, ci şi la nivelul împrejurimilor din judeţul Ilfov.  

În cadrul proiectului vom folosi ca metode de lucru workshop-ul, aplicaţia pe teren, studiul în bibliotecă, cercetare în teren. Tinerii vor deprinde tehnica de baza privind realizarea fotografiei urbane şi de peisaj în format digital. De asemenea, vor fi orientaţi spre descoperirea potenţialului cultural-istoric al Bucureştiului, atât prin vizite ghidate cât şi prin studiu individual. Ca element de noutate, proiectul de anul acesta va beneficia de prezenţa unor arhitecţi profesionişti. Ei vor ghida paşii, ochii şi sufletele tinerilor incluşi în proiect prin locurile importante ale istoriei Bucureştiului.

Tinerii participanţi vor promova valorile cultural-istorice bucureştene prin intermediul eseurilor fotografice realizate şi a vizitelor pe teren aferente, în cadrul unor activităţi extra-curiculare adresate colegilor de liceu. De asemenea, eseurile fotografice şi explicaţiile aferente vor fi incluse într-un CD care va fi folosit ca instrument de promovare în rândul tinerilor bucureşteni şi din judeţul Ilfov.

Partenerii proiectului: Biblioteca Metropolitană Bucureşti, Asociaţia Ecologie – Sport – Turism, Asociaţia Komunitas. 

RSS
a+ a-

Linkuri utile

  • Niciun link util.

Descarcă

  • Niciun fisier.