Poza1_1

BIBLIOTECA din Grădina Valorilor Româneşti

BIBLIOTECA din Grădina Valorilor Româneşti
INFORMAŢII UTILE

Parcul Tineretului din sectorul 4, Bucureşti (accesul se face prin str. Pridvorului, din Calea Văcăreşti)

4 iunie - 31 august 2011
   |    Program estival

Bucură-te de o lectură în aer liber în Grădina Valorilor Româneşti !


În această vară, Biblioteca Metropolitană Bucureşti vine mai aproape de toţi cei care iubesc cărţile şi doresc să se relaxeze citind o carte în aer liber.

Începând cu 1 iulie, ne puteţi găsi într-un colţ de natură în care cei ce sunt, îi întâlnesc pe cei care au fost: în complexul statuar din Parcul Tineretului, denumit „Grădina Valorilor Româneşti”. Pe aleile dedicate scriitorilor, muzicienilor, politicienilor şi oamenilor de ştiinţă, sau pe o bancă sub teiul lui Eminescu, veţi putea deschide una din cărţile bibliotecii amenajate de Fundaţia Dan Voiculescu, şi dotată cu sprijinul Bibliotecii Metropolitane Bucureşti, Jurnalului Naţional, Grupului Editorial RAO, centrului de carte străină Fischer International, Editurii Litera şi Diverta.

Deschisă pe toata perioada verii, cei care vor dori sa profite de liniştea şi solemnitatea acestui parc vor putea citi cărţile esenţiale ale culturii naţionale, de la biblioteca din parc.

Grădina Valorilor Româneştieste un proiect cultural-educaţional al Fundaţiei Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, prin intermediul căruia organizatorii au creat un centru de interes cultural, un spaţiu destinat promovării valorilor autentice româneşti.

Amenajat sub forma unui complex statuar, format din 76 de busturi reprezentând personalităţi semnificative ale istoriei şi culturii naţionale, este nu doar un excelent loc de recreere, ci în special, unul în care sunt organizate activităţi culturale, destinate copiilor şi tinerilor. Lecţii de istorie, cursuri de literatură, ateliere de lucru, spectacole, concursuri, dezbateri, lecţii deschise, şedinţe de cenaclu literar, seminarii, toate îşi găsesc aici locul potrivit.

Grădina Valorilor Româneşti este amplasată în Parcul Tineretului din sectorul 4, Bucureşti (accesul se face prin str. Pridvorului, din Calea Văcăreşti).

Harta acces parc


Accesează galeria foto