Poza1_1

O NOAPTE FURTUNOASĂ

O NOAPTE FURTUNOASĂ
INFORMAŢII UTILE

Filiala NICOLAE BĂLCESCU

040654 Bucureşti
Sector 4: Şos. Giurgiului, Nr. 86
Telefon: + 4 021 539.65.26
E-mail: filiala_nb@bmms.ro
Staţia Progresul:
Autobuze: 323
Tramvaie: 4,7, 25
www.bibliotecametropolitana.ro www.dacoromanica.ro

3 aprilie - 3 aprilie 2012
Filiala NICOLAE BĂLCESCU    |    Întâlnire cu public


O NOAPTE FURTUNOASĂ
            -  proiecţie -


În săptămâna Şcoala Altfel oferim elevilor o capodoperă a teatrului românesc, proiecţia piesei O noapte furtunoasă de Ion Luca Caragiale – într-o distribuţie de excepţie: Octavian Cotescu, Mitică Popescu, Horaţiu Mălăele, Valeria Seciu, Tora Vasilescu, Dan Condurache, Ştefan Nistor.

Vizionarea în cadrul bibliotecii publice deschide noi perspective asupra textului scris şi apărut în mai multe ediţii:  expoziţie de carte I.L. Caragiale.

Partener: Colegiul Economic Viilor – prof. Monica Petcu


Ora 10:15Cronică
 

Întâlnirea a debutat cu prezentarea filialei şi a serviciilor oferite de biblioteca publică metropolitană şi a bibliotecii virtuale. În continuarea programului a fost vizionată piesa de teatru O noapte furtunoasă, în care elevii aveau să descopere mahalaua bucureşteană din secolul al XIX-lea. Plecând de la quiproquoul piesei s-a urmărit comicul de situaţii, de caractere şi de limbaj - aspecte discutate de elevi cu doamna prof. Monica Petcu. 

Patru răspunsuri date de elevi la întrebările doamnei profesoare din textele învăţate şi coroborate cu ceea ce au aflat astăzi, au fost răsplătite cu câte o carte de la « Săptămâna financiară ».

Expunerea operelor lui I.L.Caragiale, din ediţii diferite au constituit un reper pentru intenţiile elevilor de a aprofunda studiul.

La final, tinerii au acordat calificative scrise locaţiei alese pentru orele de studiu. Mediul ambiant oferit de bibliotecă a fost bine apreciat de vizitatorii noştri.


Accesează galeria foto

RSS
a+ a-

Linkuri utile

  • Niciun link util.

Descarcă

  • Niciun fisier.