Poza1_1

JURNAL DE LECTURĂ

JURNAL DE LECTURĂ
INFORMAŢII UTILE

Filiala NICOLAE BĂLCESCU

040654 Bucureşti
Sector 4: Şos. Giurgiului, Nr. 86
Telefon: + 4 021 539.65.26
E-mail: balcescu@bibmet.ro
Staţia Progresul:
Autobuze: 275, 323 Tramvaie: 7, 12 www.bibmet.ro | www.digibuc.ro

25 ianuarie - 25 ianuarie 2014
Filiala NICOLAE BĂLCESCU    |    Întâlnire cu publicJURNAL DE LECTURĂ
Concurs cu premiiPornind de la cluburile de lectură desfăşurate în şcoli şi în bibliotecile publice, construim dragostea copiilor pentru citit. Cartea, ca obiect al cunoaşterii sau al sensibilizării, devine ţinta preocupărilor pentru foarte mulţi elevi, care, uşor, uşor, nu se mai pot desprinde de această lume fabuloasă a basmelor, aventurilor, a călătoriilor de orice fel!

Adolescenţii pasionaţi de lectură: cei mai mulţi sunt lectori inocenţi, care au reacţii personale în faţa textului, dar, adeseori, sunt capabili să surprindă semnificaţia de ansamblu a textului. Cu siguranţă, cu timpul, aceștia vor deveni competenţi în selecţiile lor, în ceea ce priveşte lectura!
Din informaţiile noastre, Internetul nu va substitui plăcerea lecturii unui text tipărit;  iar cartea nu este un lux, atâta timp cât există biblioteci publice cu acces liber!

Elevi din trei şcoli gimnaziale (Nr.103, Nr.188, Şerban Vodă, Nr.308), însoţiţi de cadre didactice de la catedra de limba şi literatura română, şi-au dat întâlnire la biblioteca din sector, pentru a-şi confrunta gândurile şi expresiile aşternute în jurnalele de lectură, ca urmare a lecturilor din ultimele patru luni.

În deschiderea acestei întâlniri, prof. dr. Cristina Cioabă, de la Şcoala Gimnazială Şerban Vodă, va face un excurs al jurnalului literar din literatura română. În continuare, prof. dr. Ramona Enescu, de la Şcoala Gimnazială Nr.103, ne va explica de ce poezia este o alternativă plăcută pentru lecturile suplimentare.

Confruntarea elevilor sau, mai bine spus, schimbul de idei se va încheia cu acordarea a şase premii (premiul I, II, III şi trei menţiuni, pentru Cele mai bune jurnale de lectură, iar ceilalţi vor primi diplome pentru participare)

Trupa GaMa, trupa de teatru a bibliotecii, va recita fragmente din literatura populară eminesciană, ca omagiu adus, în această lună de ianuarie, Domnului Eminescu.

Ora 10:30
 

RSS
a+ a-

Linkuri utile

  • Niciun link util.

Descarcă

  • Niciun fisier.