Poza1_1

SPIRIT ENTUZIAST - A FOST, ESTE ŞI VA FI…

SPIRIT ENTUZIAST -  A FOST, ESTE ŞI VA FI…
INFORMAŢII UTILE

Filiala NICOLAE BĂLCESCU

040654 Bucureşti Sector 4: Şos. Giurgiului, Nr. 86 Telefon: + 4 021 539.65.26 E-mail: filiala_nb@bmms.ro Staţia Progresul: Autobuze: 275, 323 Tramvaie: 7, 12 www.bibliotecametropolitana.ro www.dacoromanica.ro

29 noiembrie - 29 noiembrie 2012
Filiala NICOLAE BĂLCESCU    |    Întâlnire cu public


SPIRIT ENTUZIAST -  A FOST, ESTE ŞI VA FI…

ZIUA FILIALEIVă propunem o manifestare în care idealurile Revoluţiei de la 1848 se împletesc cu ţelurile Marii Uniri în alocuţiunea invitatului special, Corneliu Lupeş, membru al Uniunii Scriitorilor. Cu preocupări istorice şi literare, domnia sa va evoca figura lui Nicolae Bălcescu, diplomat.

Realizând un arc peste timp, ajungem la Regula jocului din poeziile Anei Blandiana -, propunere venită din partea doamnei doctor în filologie, Ramona Enescu.

Şi, pentru că elevii trebuie să se facă auziţi, cei de la Şcoala Gimnazială Nr. 308 ne vor emoţiona recitând versuri de dragoste de neam - pentru a nu uita de eforturile, idealurile şi suferinţele înaintaşilor (!). Alţii, elevi de la Şcoala Gimnazială Nr. 188, vor trece într-un alt registru şi ne vor aduce zâmbetul pe buze cu un colaj de  texte dramatice interpretate scenic. Nici elevii de la Şcoala Gimnazială Şerban Vodă nu se vor lăsa mai prejos, şi, vor ca la o zi de filială, să ne prezinte câteva compoziţii  literare pentru a ne arăta  cum văd ei bibliotecile.

Participanţii vor putea admira şi o expoziţie de desene realizate de Alexandra Crăciun, elevă la Colegiul Naţional Gh. Lazăr.

Premiile anuale vor încheia Ziua filialei.
 
Ora 10:00
 

RSS
a+ a-

Linkuri utile

  • Niciun link util.

Descarcă

  • Niciun fisier.