Poza1_1

CONCEPTUL DE GENERAŢIE

CONCEPTUL DE GENERAŢIE
INFORMAŢII UTILE

COLEGIUL TEHNIC ENERGETIC

Filiala NICOLAE BĂLCESCU
040654 Bucureşti
Sector 4: Şos. Giurgiului, Nr. 86
Telefon: + 4 021 539.65.26
E-mail: filiala_nb@bmms.ro
Staţia Progresul:
Autobuze: 323
Tramvaie: 4,7, 25
www.bibliotecametropolitana.ro www.dacoromanica.ro

6 aprilie - 6 aprilie 2012
COLEGIUL TEHNIC ENERGETIC    |    Întâlnire cu public

CONCEPTUL DE GENERAŢIE :
Exemple istorice şi perspective epistemologiceTema este susţinută de dr. Marian Nencescu pentru elevii din clasele a XII-a, Colegiului Tehnic Energetic.

Biblioteca publică, în dialogul cu generaţia aflată într-un moment important al vieţii, va încerca prin explicaţiile oferite de distinsul invitat să elucideze concepte, sintagme ca : spiritualitate, societate, responsabilitate, solidaritate, manifestare socială, influenţe …- acestea şi altele se cer a fi explicate în contextul nevoii de modele, care să le anime orizontul şi să le mai atenueze, credem noi, debusolarea.

De la căutarea în sine şi prin sine se pot deschide porţi spre lumină, numai explorând şi construind.

Partener : Colegiul Tehnic Energetic

Ora 11:00


Cronică

Vineri, 6 aprilie, conferinţa domnului dr. Marian Nencescu, susţinută la Colegiul Tehnic Energetic, a întredeschis o uşă a întrebărilor retorice, la care tinerii liceeni să mediteze. Temele abordate au fost: despre generaţie şi exemple (ca Mircea Vulcănescu); despre tăria legăturilor dintre indivizi aflaţi sub umbrela unor ţeluri, cu posibilitatea de a vedea miza (în baza unor principii): că prin solidaritate se realizează unitatea dintre ordinea socială şi libertatea individuală, dar numai ţinând cont de comportamentul uman, care se sprijină pe valorile, intenţiile, condiţiile şi atitudinile oamenilor!

Întregului corp didactic le-au fost prezentate serviciile oferite de Biblioteca Metropolitană Bucureşti, ca partener pentru educaţie, iar tinerilor le-au fost înmânate pliante publicitare cu filialele bibliotecii, lansându-se, totodată, invitaţia de a se informa în mod direct prin împrumut fizic de documente sau online, prin Biblioteca Virtuală Dacoromanica.


Accesează galeria foto

RSS
a+ a-

Linkuri utile

  • Niciun link util.

Descarcă

  • Niciun fisier.