Poza1_1

GUERILLA VERDE

GUERILLA VERDE
INFORMAŢII UTILE

SEDIUL CENTRAL – Sala MIRCEA ELIADE

Sectorul 1: Str. Tache Ionescu, 4
010354 BUCURESTI - 22
Tel. / fax 04 021 316.83.00
Metrou: Staţia Piaţa Romană Autobuze: 126, 131, 133, 168, 226, 300, 301, 331, 368, 381, 781 - Staţia Piaţa Romană Troleibuze: 79, 86 – Staţia Piaţa Romană www.bibliotecametropolitana.ro www.dacoromanica.ro

5 aprilie - 5 aprilie 2013
SEDIUL CENTRAL – Sala MIRCEA ELIADE    |    Proiecţii de film şi dezbatereGUERILLA VERDE
Caravană educaţională prin film cu mesaj ecologic


Guerilla Verde este prima caravană educaţională prin film cu mesaj ecologic din România. După 3 ani de activitate caravana a înregistrat: 6 ediţii organizate; peste 14.000 de participanţi: tineri, elevi, autorităţi, presă, parteneri; 18 filme proiectate cu mesaj ecologic educaţional; 100 de şcoli, 30 licee şi 14 universităţi din cele peste 20 de oraşe vizitate. Proiectul se derulează sub egida Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice, Ministerului Educaţiei, ANPM şi cu sprijinul primăriilor oraşelor gazdă, al Asociaţiei Non Profit Alucro şi Asociaţiei ECOTIC.


Statisticile arată că în România se reciclează aproximativ 30% din dozele de aluminiu introduse pe piaţă, ceea ce înseamnă că una din trei doze este reciclată. Fiecare doză reciclată este repusă în vânzare sub forma unei alte doze – în numai şase săptămâni! Pentru că sunt o sursă de energie mobilă, bateriile şi acumulatorii au devenit un „accesoriu” important în viaţa noastră zilnică. Cum am putea să vorbim la telefon, să vedem cât este ceasul sau să ne jucăm cu alte gadget-uri  dacă nu ar exista bateriile? Dar ce facem cu ele după ce le folosim? Statisticile spun că în România se comercializează anual 40 mil. de baterii portabile. Dintre acestea, 85% ajung la groapa de gunoi, contaminând solul şi pânza freatică. Ştiaţi că fiecare baterie conţine, în medie, 20g de metal ce poate fi reutilizat, dar, pentru că nu sunt reciclate, acest metal se pierde în deşeuri? Sau că o baterie uzată aruncată la coşul de gunoi şi ajunsă apoi la groapa de gunoi poate polua 1m de pământ şi 10l de apă?

Acestea sunt doar câteva dintre informaţiile pe care le vor afla tinerii prezenţi la evenimentele organizate de Guerilla Verde. Obiectivul aceste ediţii este implementarea programului de colectare selectivă a bateriilor cu ajutorul Asociaţiei ECOTIC şi ECOTIC BAT şi a dozelor de aluminiu, prin campania EveryCanCounts derulată în România de Asociaţia Non-Profit Alucro, în cât mai multe instituţii de învăţământ din ţară. De asemenea, autorităţile locale şi-au arătat suportul faţă de această iniţiativă prin implementarea programelor în cadrul instituţiilor proprii,  cu scopul de a oferi un bun exemplu.

Participă elevi de la Colegiul Economic Virgil Madgearu coordonaţi de prof. Cătălin Darmon, prof. Valentina Rădescu şi prof. Mariana Scheaua
 

RSS
a+ a-

Linkuri utile

  • Niciun link util.

Descarcă